Kediler evlerde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yer alırlar. Çok sevimli olan bu hayvan dostlar kendilerini temizleme konusunda yetenekli olsalar da zaman zaman yıkanmaları gerekebilir. Suyu hiç sevmedikleri bilenen kediler için banyo zamanları zorlayıcı olabilir. Kedi yıkama konusunda bazı püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde bu zorlu sürecin kolaylaştığını görebilirsiniz. Öncelikle bilmeniz gerekir ki onlar kendilerini temizler ve sık yıkanmalarına gerek bulunmaz. Bunun için onu sık sık yıkamaya çalışmanıza gerek yoktur. Kedinizi yıkarken şu 5 noktaya dikkat etmelisiniz:
Kediler yıkanmayı sevmediğinden yıkanırken biraz hırçın olabilirler. Bu durumda kedinizi tek başınıza zapt etmeniz zor olacaktır. En iyisi kedinizi yıkarken yanınızda ikinci bir kişi olmasıdır. Bu sayede elinizden kaçmasının önüne geçebilirsiniz. Banyoda kaydırmaz bir halı olması onun ani hareketleri karşısında istenmeyen kazalar yaşamanızın önüne geçer.
Kedi yıkama sırasında suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Ilık su ile yıkandığında daha az tepki verecektir. Yıkama suyunu önceden farklı bir kovaya hazırlamayı ihmal etmeyin. Suyun bir yandan aktığı bir yandan kedinin yıkandığı durumlarda zorluk yaşamanız kaçınılmaz olur.
Kediler kulaklarına su kaçmasından çok rahatsız olurlar. Bunun için önceden onun kulaklarına pamuk tıkaçlarını takmayı unutmayın. Kulaklarına olduğu gibi gözlerine ve burunlarına da su kaçmasına izin vermemelisiniz. Bunun için onu yıkarken suyu dikkatli şekilde dökmelisiniz.
Kedinizi kesinlikle kendi kullandığınız şampuanlar ile yıkamamalısınız. Onun tüylerinin parlaklığını koruyacak olan özel şampuanları tercih etmelisiniz. Özel kedi şampuanı kullandığınızda tüyleri dökülmez ve parlaklığını korur. Şampuanı yavaşça bedenine sürün ve köpürtün.
Kedi yıkama sırasında en önemli aşamalardan birisi durulanmasıdır. Şampuanın iyice gittiğinden emin olmak için suyu dökerken bir yandan da tüylerini okşayın. Şampuan tam olarak aktıktan sonra ise iki ayrı havluyla kurulama işlemini yapın. Kedilerin uzun ve yoğun tüylerini tek bir havlu ile kurulamanız mümkün olmaz. Kuruladıktan sonra ise gerilmiş olan kedinizin sakinleşmesi için zaman tanıyın.
Kedinizi ilk defa yıkayacak iseniz ve bu konuda tedirgin iseniz; Patikaya Veteriner Kliniği pet kuaför hizmetinden yararlanabilirsiniz. Alanında deneyimli veteriner hekimlerimiz, kedinizi titizlikle yıkayacak ve gerekli kontrolleri yapacaktır. Bizlere +90 (212) 803 45 02 numaralı danışma hattından 7/24 ulaşabilirsiniz.
Yorum Yaz